Devil's Road
Vámpírkrónikák
 
Vámpírkrónikák II
 
Képek
 
Írások
 
Egyebek
 
Kérdőív
Kikkel együtt élnél egy korban?

Mahareték Egyiptoma
Mariusék Rómája
Vittorióék Firenzéje
Mariusék Velencéje
Lestaték Párizsa
Louisék New Orleansa
Louisék 1970'
Akasha uralma 1985
Lestaték 1990'
Lestaték 21. század
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Számláló
Indulás: 2004-05-16
 
Vámpíros könyvek
 
Vámpírok a médiában
 
!Kronológia
Anne Rice világának kronológiája - összeállította dr. Torkos Attila
(több forrásból kiegészítette és begépelte Gabryel)

kb. i.e. 5500
A Hold előtti Idő. Maharet és Mekare ősei idáig tudják visszavezetni a Nagy Család boszorkányainak eredetét.

???
A Hold Eljövetele. Ősi legendák szerint a Hold ekkor érkezik meg a Föld körüli pályára árvizektől, földrengésektől és viharoktól kísérve.

i.e. 4000 előtt
Maharet és Mekare (a Nagy Család boszorkányikrei) születése a Kármel-hegyen.

i.e. 4000
Az egyiptomi Akasha királyné és Enkil király lemészároltatja a Kármel-hegy népét, az ikreket erővel Egyiptomba hozatja. Akasha megerőszakoltatja őket Enkil sáfárjával, Khaymannel. Mekare Amel szellemtől kér bosszút. Amel megöli Akashát és vámpírrá teszi; majd Enkilből is vámpírt csinál. Megszületik Maharet és Khyaman gyermeke, Miriam, aki megkezdi a Nagy Családot. Khayman visszaviszi Maharetet és Mekarét Egyiptomba. Akasha vámpírrá teszi Khaymant. Khayman vámpírt csinál Mekaréből, ő pedig Maharetből. Maharetet és Mekarét elválasztják, és koporsóba zárják, keletre és nyugatra viszik őket; mindketten megmenekülnek, de nem találnak egymásra. A Dél-Amerikába vetődött Mekare barlangfestményeket készít, megörökítve az "Ikrek Legendáját".

kb. i.e. 3980
Maharet visszatér a Kármel-hegyre, és elmondja Miriamnak vámpírrá válásának történetét. Lánya leszármazottait az egész világon nyomon követve Maharet a Nagy Család krónikása és gondnoka lesz.

kb. i.e. 3780
Maharet lejegyzi a Nagy Család első kétszáz évének leszármazottait és saját őseinek neveit vissza a Hold Előtti Időkig.

???
A vámpírok a véristenek, termékenységistenek, ligetistenek szerepét játszva elterjednek minden felé. Néha háborúznak is egymással. Akashát és Enkilt hosszú időn át rabságban tartják, szipolyozzák a vérüket.

kb. i.e. 3000
Akasha és Enkil egyre kevesebbet mozognak, és végül szótlan mozdulatlanságba dermedtek.

kb. i.e. 1030
Eric születése.

kb. i.e. 1000
Maharet vámpírrá teszi Ericet.

kb. i.e. 50
Maharet tőrt döf Akasha szívébe, hogy megbizonyosodjon a legenda igazáról, mely szerint Akashának léteznie kell, hogy a többi vámpír is létezhessen.

kb. i.e. 30
Marius születése.

i.e. 15
Lydia (majd Pandora) születése.

i.e. 11
Flavius születése.

i.e. 5
Lydia első találkozása Mariusszal.

???
Az Akashát és Enkilt őrző Vén kiviszi őket a napra. A vámpírok világszerte megégnek, és rengetegen elpusztulnak.

i.sz. 4.
Egy kelta druida, Mael elrabolja Mariust, hogy ligetistent csináljanak belőle. Marius megkeresi Akashát és Enkilt, gondozójukká válik, Egyiptomból Antiokheiába viszi őket.

???
Maelből vámpír lesz.

19
Lydia nevét Pandorára változtatja. Akasha úgy intézi, hogy Marius kénytelen legyen szerelméből, Pandorából vámpírt csinálni, ezzel biztosítva, hogy ne pusztítsa el a vámpírokat.

29
Pandora vámpírt csinál Flaviusból.

???
A kereszténység térhódításával a vámpíristeneket világszerte gonosznak kiáltják ki. Lassan átveszik helyüket a Sötétség Gyermekei, akik a Sátán szolgáinak tartják magukat. A vámpírok világszerte elfelejtik fajuk eredetét.

222
Pandora és Marius elválnak egymástól, Marius új rejtekhelyre viszi Akashát és Enkilt.

758
A Talamasca megalapítása.

985
Azim tanyát ver a Himalája egyik templomában. A szentélybe érkező zarándokok vérét issza a következő ezer éven keresztül.

kb. 1200
Ursula vámpír lesz.

kb. 1350
A Fekete Halál tombolása alatt Santinoból vámpír lesz.

kb. 1400
Magnus vámpír lesz.

1434
Vittorio de Raniari születése.

1450
Ursula vámpírrá teszi Vittoriot.

1495
Armandot rabszolga kereskedők elrabolják, és eladják Mariusnak. Marius tanítani kezdi, hogy majdan halhatatlan társa legyen.

1497
Marius vámpírt csinál Armandból.

1499
A Sötétség Gyermekei Santino vezetésével megégetik Mariust, elrabolják Armandot, Rómába viszik, és áttérítik saját hitükre.

1500
Armand a Sötétség Gyermekei párizsi bokrának vezetője lesz.

???
Santino nyomtalanul eltűnik.

1730
Gabrielle de Lioncourt születése.

175?
Nicolas de Lenfent születése.

1759
Lestat de Lioncourt születése.

1766
Louis de Pointe du Lac születése.

kb. 1773
A Talamasca londoni csoportja beköltözik a londoni anyaház épületébe.

1779
Lestat Nicolasszal Párizsba megy színészkedni.

1780 tél
Magnus elrabolja és vámpírrá teszi Lestatot, majd elégeti magát. Lestat vámpírt csinál anyjából, Gabrielleből. Párizsban Lestat találkozik Armanddal, és meggyőzi nézeteinek tévességéről. Armand felgyújtja a Sötétség Gyermekeinek otthonát. Lestat vámpírt csinál Nicolasból. Lestat és Armand létrehozzák a Vámpírok Színházát.

1780 május
Armand története alapján Lestat keresni kezdi Mariust, üzeneteket hagy neki szerte a világon.

???
A Sötétség Gyermekeinek helyét mindenhol fokozatosan az új, világi vámpírok veszik át.

1789
Forradalom Franciaországban. Nicolas öngyilkos lesz. Lestat apja New Orleansba menekül. Gabrielle elhagyja Lestatot. Marius megkeresi Lestatot, elmondja neki a vámpírok történetét, és megmutatja neki Akashát és Enkilt. Lestat New Orleansba megy. Claudia születése.

1791
Lestat vámpírrá teszi Louis de Pointe du Lacot.

1794
Lestat és Louis elhagyják a Pointe du Lac birtokot, New Orleansba költöznek.

1794. szeptember 21.
Lestat vámpírt csinál Claudiából.

1836. szeptember 21.
Claudia egy naplót kap "születésnapjára" Louistól.

1862
Claudia megpróbálja megölni Lestatot. Lestat nagyon meggyengül, de életben marad. Louis és Claudia Európába mennek az óvilági vámpírok után kutatni. Párizsban megtalálják Armandot és a Vámpírok Színházát. Lestat Louisék után megy Párizsba. Madeleineből vámpír lesz. Claudia és Madeleine halála. A Vámpírok Színházának leégése. Armand és Louis elhagyják Párizst.

???
Armand elhagyja Louist. Louis San Franciscoba megy.

1916
David Talbot születése.

1929
Lestat New Orleansban a föld alá vonul aludni, és gyógyulni.

1945 után
Egy régész megtalálja Mekare barlangfestményeit Peruban.

1950
Jessica Reeves (a Nagy Család egyik leszármazottja) születése.

1953
Daniel Molloy születése (vagy két évvel később).

1970
Jesse Reeves először találkozik személyesen a Nagy Család gondnokával, Maharettel, de nem tudja meg, hogy ő és társai vámpírok.

1973
Jesse Reeves a Talamascának kezd dolgozni.

1975
Daniel Molloy riporter interjút készít Louisval. Az interjú anyagából megírja az Interjú a vámpírral című könyvet. Az interjú után Daniel felkeresi Lestat házát, ahol Armandba botlik. Armand társa lesz.

1976
Anne Rice írói álnév alatt kiadják az Interjú a vámpírralt.

1981
David Talbot, a Talamasca rendfőnöke megbízásából Jesse Reeves, a vámpírok után kezd kutatni. Lestaték régi New Orleans-i házában megtalálja Claudia naplóját, mely a Talamasca birtokába kerül.

1984
Lestat előjön a föld alól. Az Interjú a vámpírral olvasása után zenélni kezd az "Elszabadult Lucifer" nevű együttessel. Az együttes nevét Lestat, a vámpírrá változtatja.

1985
Lestat a világ elé tárja a vámpírok történetét a Lestat, a vámpír című könyvben, Anne Rice álnéven. A Lestat, a vámpír elolvasása során Jesse Reeves rádöbben az igazságra Maharettel és a vámpírokkal kapcsolatban. Killer vámpírrá teszi Baby Jenkst, akik még abban az évben meghalnak. Lestat zenéje hatására Akasha megtöri évezredes mozdulatlanságát. Enkil vérét kiszívja, majd elhagyja Marius rejtekhelyét. A világ vámpírjainak legtöbbjét (köztük Azimot is) felgyújtja. Armand vámpírrá teszi Daniel Molloyt. A Lestat, a vámpír koncertje. Maharet vámpírrá teszi Jesse Reevest. Akasha elrabolja Lestatot, vérével nagyon erőssé teszi. Lestattal az oldalán egy jobbára nőkbol álló, háborútól mentes világot akar létrehozni, a férfiak többségének megölésével. Azok, akik túlélték Akasha mészárlását, Sonomában gyülekeznek. Mekare előkerül, megöli Akashát, és hogy Amelnek, a vámpírok létrehozójának továbbra is anyagi teste legyen, megeszi Akasha agyát és szívét. Maharet elrejti Mekarét.

1985 ősz vége - tél
Lestat hozzákezd A Kárhozottak királynője című könyv megírásához.

1986. január
Lestat összebarátkozik David Talbottal. Befejezi a Kárhozottak királynője írását.

1988
Kiadják a Kárhozottak Királynője c. könyvet, Anne Rice álnév alatt.

1991
Lestat öngyilkos akar lenni, de túléli. Találkozik a testrabló Raglan Jamesszel, testet cserél vele, így újra halandó ember lesz. James kijátssza, de Lestat David Talbot segítségével visszaszerzi vámpír testét, James meghal, a fiatal testbe pedig David lelke száll. Lestat vámpírrá teszi a megfiatalodott David Talbotot.

1992
Kiadják a Testrabló meséjét.

1994
Lestat megöli Rogert, találkozik a lányával, Dorával. Memnoch, a sátán találkozik Lestattal, a segítségét kéri. Megmutatja neki a Mennyt és a Poklot, a Teremtést és a Passiót. Krisztus Lestatnak adja Veronika kendőjét. A kendőt Dorának adja. Armand és Mael elpusztítja magát. Lestat lediktálja az élményeit Davidnek, majd kómaszerű állapotba kerül. Megfilmesítik az Interjú a vámpírralt Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas szereplésével.

1995
Kiadják a Memnoch, a sátánt.

1995 után
Armand, túlélve a napot, új társakat talál, Sybellet és Benji. Elmondja a történetét David Talbotnak. Marius vámpírrá teszi Sybellet és Benjit. Lestat felébred.

1997. július 5.
David befejezi a Pandora írását.

1998
Kiadják a Pandorát és az Armand, a vámpírt.

1999
Kiadják a Vittorio, a vámpírt.

2000
Kiadják a Merricket.

2001
Kiadják a Vér és Aranyt.

2002
Kiadják a Blackwood Farmot. Megfilmesítik a Kárhozottak királynőjét Stuart Townsend, Aaliyah és Vincent Perez szereplésével.

 
Utolsó frissítés

2016.10.31.
Mivel az oldalt 2004-ben készítettem, 17 évesen, érthető, hogy egy idő után már nem foglalkoztam vele. Más dolgokba ástam magam, azonban meghagyom az utókornak változatlanul, legalábbis míg a gportal nem törli önszántából.

 

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |